wakingupinboston.blogg.se

Mellan Juli 2013 och Juli 2014 kommer jag, Johanna, arbeta och bo hos en familj i Boston, som deras Au Pair. Här kommer jag skriva och lägga upp bilder som rör min resa. Välkommen!

Many firsts...

Kategori: Allmänt

Idag blev det sovmorgon. Jag började inte för än 12. Detta eftersom jag endast får jobba 10 timmar om dagen och jag skulle jobba till klockan 22. När jag började åkte Callum och jag till Salem State University där jag försöker skriva upp mig för en kurs. Callum var tålmodig och väntade i kö och allt och till sist efter massa krångel fick jag ett "Student ID number" så att jag ska kunna registera mig hemifrån imorgon. Hoppas! (Har jobbat med detta sedan i måndags!)

Hur som helst, när vi kom till universitetet var det svårt att hitta parkering och tillslut hittade vi en parkeringsplats där man fick parkera max 30 minuter. Jag tänkte att det inte kunde ta allt för lång tid att fråga om information, så jag betalade 25 cent och parkerade där. Nu var ju kvinnan jag fick prata med så otroligt långsam och virrig och vi ett tillfälle försvann hon i typ 15 minuter och när hon kom tillbaka sa hon bara "Sorry, I got held up.". Anyways, Callum och jag kom inte tillbaka till bilen för än efter prick 40 minuter. Och där satt den. Mitt livs första p-bot -.- 10 $ måste jag betala för de tio minuterna. Så irriterande!

Efter universitetsbesöket åkte vi och hämtade syskonen och Amelias kompis Blaice. Därefter åkte vi till Salem Common Park och hängde där och åt mellis och lekte. Trevlig eftermiddag! Vid 5 var vi hemma igen och Blaice hämtades upp av sin mamma. Sen vart det bad och middag. Och sen, efter tandborstning, fick jag för första gången sedan jag kom hit se en hel film med barnen! Vi såg Mulan. Mysigt! Sedan var det läggdags. Ganska bra dag, utom den där himla bötern...
 
 

En blåst brud

Kategori: Allmänt

Okej, så ni som kommenterar eller hör av er på annat sätt, har skrivit att ni uppskattar att jag är så ärlig, så jag tänkte fortsätta med det. Jag kände mig som en sådan dum liten tjej nyss. (Då måste jag också säga att jag normalt pendlar mellan att känna mig som en ganska, mogen "trebarnsmamma" hyfsat smart, till att plötsligt känna mig som en liten rädd tjej som saknar mamma och pappa) Nu dock, kände jag mig bara som en helt blåst liten brud...

Saken är den att trots att jag haft körkort i 8,5 månader, så har jag aldrig riktigt tankat... Typ en gång kanske, med assistans. Bakrunden till detta är att familjen hemma i Svealand bara har en bil och den fick jag bara låna för att köra ca tio-femton minuter bort ca 1-2 gånger i veckan, så jag behövde aldrig tanka. Och sedan när jag kom hit sa mina värdföräldrar att de sköter tankandet så jag behövde inte tänka på det. Och till den saken hör ju då att jag inte heller är van att kolla om jag har bensin i bilen. Summan av kardemumman: jag vet inte hur man tankar och jag håller inte koll på bensinmätaren...

Idag strax innan klockan 7 fick jag ta bilen för att åka och hämta upp Vanessa och sedan åka för att träffa några tjejer och käka middag. Nästan vid Vanessas hus inser jag att jag bara har ca 1/8 tank kvar. (Bara att jag såg det var ett under eftersom jag aldrig kollar..) Hur som helst, jag blir nervös. Jag hämtar Vanessa, vi tänker att det borde vara lugnt och min värdmamma hade ju kört bilen nyligen så jag tänkte att hon borde sagt något om det var så illa. Så, vi åker, hela tiden kollar jag slaviskt på mätaren som bara sjunker. Alldeles för fort. När jag stannar bilen vi resturangen pekar visaren på E (empty). Jag får självfallet panik, ni som umgåtts en del med mig vet hur jag är. Under hela middagen kunde jag inte slappna av det minsta, trots att Maja och Vanessa försäkrade mig om att de skulle hjälpa mig. 

Efter middagen bestämde vi att jag trots allt skulle testa att köra till närmsta bensinmack (ca:10-13 min bort) och Maja skulle köra efter i sin bil ifall att jag skulle behöva köra åt sidan och stanna. Nervös var jag minsann, men vi började åka och vi kom hela vägen fram utan problem. Väl parkerad vi tankstället (vad heter det??) så kommer Maja fram för att hjälpa lilla mig, de agerar stöd under tankningen och tillsammans listar vi ut vad för typ av bensin vi ska tanka och hur man öppnar tanklocket, mm. Jag hade ingen aning om någonting...

Hur som helst, så tankade vi och det funkade och jag tog mig hem. Och nu finns det nog med bensin för att kunna ta barnen till skolan imorgon ;) Detta kanske inte låter så illa men jag hade alla de värsta scenariorna i huvudet. Hur vi skulle behöva hämta bensin i en liten dunk eller bli strandade på världens dummaste plats och bli bergade eller allt vad jag nu oroade mig för. /dum liten brud...

En snabb uppdatering om de senaste två dagarna också. Igår hade jag alla barnen mellan 7.30 - 5.30. Vi åkte till Kernwood Country Club igen med Eileen och hennes värdbarn Wilson. En sådan lyxig dag! Vi bara hängde och badade i poolen, beställde gratis lunch och glass och chillade. Efter min arbetsdag var slut hämtade tyska Lena upp mig och så åkte jag hem till henne och åt middag och sedan åkte vi till the Y och gick på Aqua Zumba. Roligt och bra träning, med massa 60-75åriga tanter ;) Efteråt köpte vi en kaffe innan hon skjutsade hem mig.

Idag började Aidan och Amelia skolan. Susan och Marpa tog dem dit, men jag började ändå 7.30. Sedan hade jag Callum under dagen. Vi åkte till en lekplats och hade en picknick-play date med Vanessa och hennes barn. Trevligt! Sedan åkte vi och hämtade syskonen och drog såsmåningom till the Y med Cheryl och hennes barn, för att utnyttja utomhuspoolen de sista gångerna vi kan och göra av med all energi. Efter dusch där åkte vi hem. En stund efter att jag slutat tog jag bilen och ja.. då var vi tillbaka där vi började ;)

Godnatt!

2 månader och helgens bilder!

Kategori: Allmänt

Idag har jag befunnit mig i Amerikas förenta stater i 2 månader. Det vill säga: 1/6 av mitt år är redan avklarat! Milstolpe! Känns bra! :)

Familjen kom inte hem för än halv fyra idag och jag jobbade bara tre timmar. Fantastiskt skönt! Efter middag med familjen åkte jag och fikade med Vanessa, Maja och Josephine :) 

Imorgon blir det full dags jobb igen, men veckans schema ser inte alls så pjåkigt ut!

Bilder:
Callum med födelsedagspresent från mig!
Svenska ambassaden / House of Sweden
Georgetown Univercity
 
 

DC och Callum's 5årsdag!

Kategori: Allmänt

Varning för långt men innehållsrikt inlägg!
 
Hej igen!
 
I torsdags fyllde Callum 5 år! Det blev en trevlig dag med kalas och stohej! På förmiddagen hängde Kajsa, jag och barnen på stranden, medans födelsedagskalaset förbereddes hemma. När vi kom hem körde vi några snabba bad innan ungarna började droppa in. Det blev hoppborg, pizza, tårta och lek. Efter några timmar åkte barnen hem och efter lite städning och plock var det dags för Amelia att åka till cheerleadingen och då tog Kajsa och jag och pojkarna till hoppborgen. Det blev tjuv och polis och hoppborgen vart fängele. (Inte så pjåkigt fängelse kan jag tillägga som före detta intern;) Efter mycket lek och skratt och flera misslyckade flyktförsök blev det middag. Efter middagen var det dags att packa och fixa allt inför Washington DC innan läggdags.

På fredagsmorgonen skjutsade min värdmamma mig och Kajsa till tunnelbanan och tillsammans tog vi tunnelbanan till flygplatsen, där vi tog farväl. Tråkigt faktiskt, för det var väldigt roligt att ha henne här! Tänk vad kul det had varit att vara au pairer tillsammans! Jaja, vi fick säga hejdå och så tog jag mig vidare till min terminal. Därefter väntade ett superkort flyg till DC. Upp och ned, typ. 1 timme och 20 min. Väl framme lyckades jag ta en shuttle-buss till området där Sophie bor och efter en virrig stunds kringpromenerande i regnet hittade jag hennes lägenhetshus. Sophie skulle inte komma hem för än typ halv två, så jag lämnade mina väskor i lägenheten, som rumskompisarna öppnade, och sedan gick jag ned och åt lunch på ett café i byggnaden, i väntan på Sophie. Efter en stund kom hon. Sååå kul att träffa henne igen och krama om henne! Tillsammans åkte vi in till DC. Vi såg the Capitol, Washington monument och lite till på vägen till the Smithsonian Air and Space museum. Vädret var ju inte fantastiskt, så det var museumväder. Museet var häftigt, men tyvärr hade Sophie och jag alldeles för mycket att prata om för att vara så intresserade, så vi lärde oss inte särskilt mycket.. Strax efter att vi lämnat museet mötte vi upp två av Sophies skolkompisar, Klara (Sverige) och Bella (Danmark). Vi kollade i några affärer och sen gick vi och åt middag på en kinaresturang i China town. Det var riktigt mysigt och vi fick alla var sin fortune cookie ;) Efter middagen gick vi allihop på bio och såg the Wolverine. Bra film. Sen, hem och läggdags.

På lördagen åkte jag och Sophie tillbaks in till DC, men denna gången promenerade vi ut till Georgetown. Åh, så fint det är! Så fint! Vi gick runt i Georgetown, kollade in svenska ambassaden/house of Sweden och promenerade längst med vattnet. Vi åt en mysig salladslunch på ett litet fik och njöt av vår omgivning. Sedan promenerade vi upp till Georgetown University Campus. Det var fantastiskt! Det var orientation weekend och fullt med studenter, föräldrar, ballonger och små infotält. Vi gick runt storögda och avundsjuka på alla lyckliga elever som får chans att gå där. Pappor gick runt med T-shirts med tryck där det stod något i stil med "Proud father of a Georgetown student" och elever gick runt med boktravar i famnen. Campuset var som i en film. Till och med det där stora trädet, som ska stå mitt ute på en gräsmatta och som man på fina dagar kan sitta och plugga under, fanns. Allt fanns. Hur som helst, tillslut lämnade vi Georgetown och promenerade ned till vita huset. Där stannade vi och fotade, men vi fick inte komma särskilt nära på framsidan. Sedan tror jag faktiskt vi åkte hem om jag minns rätt. Ett btw är att det var otroligt varmt och soligt hela dagen så vi höll på att smälta. Och ett till är att mina fötter höll på att döda mig efter allt promenerande innan vi åkte hem. Men, men, det var det värt! Hemma beställde vi pizza med rumskompisarna. Sådan pizza som levereras till dörren, som på film ;) Pizzan åt vi på taket (det finns en stor takterass på lägenhetskompexet) och på taket hängde vi resten av kvällen tillsammans med fler av Sophies skolkompisar från Sverige, Norge och Danmark. Trevligt! Sen läggdags.

Nu är vi framme vid söndagen. Dagens datum och sista dagen jag ska skriva om! Puuh! Idag segade vi oss lite på morgonen. Vi åt frukost och gjorde oss i ordning och sedan åkte vi in till DC igen. Nu gick vi runt och såg massa memorials. Detta var roligare och häftigare än väntat! Vi såg the Korean War Veterans Memorial, the Vietnam Veterans Memorial, the WWll Memorial och the Lincoln Memorial. Efter den promenaden i den extrema värmen och solen åt vi lunch på the Old Post Office. Rekomenderas för framtida Washington besökare! Och går ni dit så köp en cookie från Larry's Cookies. Tumme upp! Efter lunchen promenerade vi bort till the American Indian Museum. Ett intressant museum där vi lyckades fokusera lite mera. Efter att ha gått igenom museet sökte vi upp närmsta Starbucks där jag köpte en Washington DC mugg till min samling och så fikade vi lite innan vi tog tunnelbanan hem. Hemma hos Sophie lagade vi en pasta och kyckligrätt tillsammans och åt, innan Sophie följde mig till tunnelbanan. Efter att vi sagt adjö tog jag tunnelbanan till flygplatsen och checkade in. Jag var där i god tid och fick vänta ett bra tag i gaten och när jag äntligen satt på planet var det något som var fel så vi fick vänta ca 30 minuter extra innan vi lyfte. Segt. Men vi lyfte iaf. Flygresan gick bra och vips så var jag hemma på Logan airport och därifrån tog jag en dyr taxi hem till Swampscott. 

Nu är jag hemma. "Hemma" antar jag, men det är ju hemma just nu. Och det kändes faktiskt skönt att komma hem, trots att jag haft väldigt roligt! Det var väldigt bra med en paus. Man får inse hur bra man har det, vad man uppskattar, hinna sakna barnen lite och bara komma bort från sin arbetsplats ett tag. Nu känns det i varje fall ganska najs att vara hemma igen. Dock så är jag ensam hemma. Min värdfamilj skulle också ha kommit hem ikväll men jag fick ett sms under dagen idag att de utökat sin resa med en natt och inte kommer hem för än klockan 14 imorgon. Fine by me! Äntligen en ledig förmiddag igen och en härlig sovmorgon utan barn som väcker en! Obeskrivligt taggad! Ska bli fantastiskt! Jag behöver däremot verkligen sova nu. Bilder kommer imorgon för det har jag inte tid eller ork för nu. Hoppas ni tog er ända ned hit! 

Ciao!

Btw. En kulturanekdot: Man sjunger inte för födelsedagsbarnet på morgonen när någon fyller år här... Visste inte att det var en svensk tradition. Kändes lite konstigt.

Första inlägget från nya plattan

Kategori: Allmänt

Hej och hallå!

Idag har varit en ganska bra dag faktiskt. Imorse gjorde jag i ordning barnen och en picknick som vanligt och så åkte vi till biblioteket. Där återlämnade vi och lånade några böcker och pysslade, eftersom biblioteket hade pysselhörna för barnen idag och Amelia och Callum gjorde trollkarlsskägg och hattar. Trevligt! Sedan åkte vi till en lekplats och hängde där en stund innan vi hämtade upp Kajsa vid tåget. Kajsa är au pairen som barnen hade innan hon som var här innan mig. Hon är från Göteborg (Fiskebäck) och lyckligtvis väldigt trevlig. Med Kajsa åkte vi till huset där Elisabeth är au pair och hängde vid deras fantastiska pool och studsmatta hela eftermiddagen. Vi åkte hem vid kvart i fem ungefär för att skjutsa Amelia till cheerleadingen. Sen var det hem med pojkarna, bad, pyjamas och så vidare. Sen åt vi middag tillsammans innan Kajsa och jag åkte ut och träffade ett par andra au pairer för glass/frozen yoghurt. När vi kom hem fastnade vi två vid köksbordet och satt där och pratade om livets djupa frågor till halv tolv.. Nu är det definitivt dags att sova! Jobbdag imorgon..

Imorgon fyller Callum 5 år... Det blir party! Sen måste jag hinna packa också, för på fredag förmiddag går planet till Washington DC och då ska jag träffa världens bästa Sophie igen! Så taggad på de kommande dagarna!









Minisnabbis

Kategori: Allmänt

Väldigt snabbt inlägg för jag måste verkligen sova:

Måndag:

Play date med Eileen och hennes 3 värdbarn (picknick och lek vid lekparken)
The Y för bad
Cheerleading
 
Tisdag:

Peabody Essex museum med pojkarna (många olika små utmaningar och liknande att pyssla med i barnrummet, speciella pussel, oregami, spel, tävlingar osv...)
Amelia hade Nana-time (hon var med mormor på förmiddagen)
The Y för bad
Cheerleading

Efter jobbet idag hämtade svenska Lena upp mig och så åkte vi och köpte en födelsedagspresent till Callum som fyller år i övermorgon OCH min nya Google Nexus Surfplatta ;) Så taggad på att få börja använda den!!

Kan också informera om att svengelskan börjar krypa sig på. Idag sa jag något så vackert till Lena som "Seriöst!? You driver!" Inte min stoltaste stund...

Hur som helst, mer senare. Måste sova!



Quack update

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag in till Boston och träffade Louise! Vi hade redan i förväg bokat biljetter för att åka på en så kallad Duck Tour och det var också vad vi gjorde. Det var väldigt roligt! Jag lärde mig massor av häftiga saker om Boston, såg staden från både hav och land och njöt av guidning från en mycket rolig, smågalen man, som kallade sig för Sergeant Meatball. 

För er som inte vet vad en Duck Tour är, så är det en speciel typ av guidead tur du kan åka på här i Boston. Man åker runt i några slags gamla veteranbussar som fungerar både som bussar och som båtar. Efter en del av turen kör man helt enkelt ned i vattnet i Charles River, guiden fäller ut propellern och så färdas man på vattnet istället. TIll Duck Touren hör också att man måste kvacka som en anka då och då. Och det finns speciella små ank-munstycken man kan köpa och blåsa i för att göra ankljud. Quack, quack!

Efter turen letade jag och Louise upp ett ställe att äta lunch på, strosade runt, käkade glass och lite mer strosande, innan vi tog tåget hem vid halv sex. Hemma i Swampscott hämtade Elisabeth upp mig vid tåget och så umgicks vid en stund och åkte till Panera Bread innan hon droppade trötta mig här hemma. Nu, efter en stunds avkoppling ligger jag här och skriver. Ska bli så skönt att sova! Ny vecka imorgon...

Dessutom, alla ni som hör av er på ett eller annat sätt, det betyder massor!
 
 
 

Wake me up

Kategori: Allmänt

En strof från Avicii's "Wake me up" ligger på mitt huvud ofta här. "Wake me up when it's all over. When I'm wiser and I'm older*. Ibland får jag lite småpanik. Jag inser att jag börjar bli gammal... Haha! Okej, inte gammal. Men jag lämnar liksom en era. Jag vet inte. Jag tänkte alltid att det mesta skulle vara ganska likadant i alla fall några år till, efter gymnasiet, men vem vet vad som händer när jag kommer hem härifrån. Vem vet om saker och ting någonsin kommer vara som de var igen? Jag har lämnat VRG. Jag har lämnat Sverige för ett år och vem vet om jag återvänder till Stockholm? Jag kanske börjar plugga på annan ort. Allt kanske aldrig blir som det var och usch! Tanken skrämmer mig. Ibland känns det som att Avicii förstod precis. Den här perioden kanske är spännande och ny, men den är också svår och ångestfylld. Ibland vill jag bara vakna upp, visare och äldre.

Men icke! Jag är 19. Världen ska utforskas, förändringar måste accepteras och livet måste njutas av. Jag vill bara inte riktigt släppa taget...

Hur som helst, jag bara skriver av mig massa tankar. Jag har haft två ganska bra dagar fredag, lördag. Barnen har definitivt inte varit några änglar, men Susan och jag har kört team work och jag har träffat vänner. Igår jobbade jag till 18.00 och efter det kom några tjejer och hämtade upp mig och så åkte vi till gallerian och till Cheesecake Factory för att ha en avskedsmiddag för Aileen som åker hem i veckan. Det var supertrevligt! Vi var 8 stycken tjejer. Jag åt en himmelsk "Americana Burger" och en lika himmelsk Snickers Cheesecake. Men jag orkade inte ens en tredjedel så resten står nere i kylen i en "to go-box" ;) Det var iaf en trevlig kväll!

Idag jobbade jag 8.30-1.00. ÄNTLIGEN åkte Amelia's kompis Ciara hem. Hon har varit mitt 4e barn den här veckan, sedan i söndags, och det är så skönt att hon åkt. Hon var inte världens lättaste unge... Susan och jag hurrade båda över att hon åkt om man säger så. Hela förmiddagen var vi ute och pysslade och spelade amerikask fotboll mm. Ganska okej förmiddag. Från 1 fick jag ett par timmars paus, innan en ny sommar-au pair som heter Elisabeth (Tyskland) hämtade upp mig. Vi åkte till "the dock" nere i Crocker Park och hängde där ganska länge innan vi faktiskt åkte hem till henne och badade i hennes familjs utomhus-"hot tub". Så skönt! Kan ju säga att jag och mina barn definitivt ska dit för en play date nästa vecka! ;) Jag kan också tillägga att Elisabeth var supertrevlig och vi hade väldigt kul ihop. Efter ca en timmes häng i hot tuben bytte vi om och gick ut och åt middag på Uno's. Gott! Nu har jag dessutom middag/lunch för en annan dag. (Man får så mycket mat!) Därefter åkte vi till Salem och mötte upp tre andra au pairer på Starbucks, Maja (Danmark), Adeola (Italien) och Vanessa (Tyskland). Trevligt, trevligt!

Nu är det sovdags för imorgon bär det av in till Boston igen! Det blir mer Louise, Duck tour och annat härligt! Taggad! Mer info kommer. 
 
1. Crocker Park
2. The dock at Crocker Park
3. Aileen (Tyskland) and Eileen (Tyskand)
4. Sanna (Sverige) and Laura (Sydafrika)
5. Lena (Tyskland)
6. Min Cheesecake!

Treasure

Kategori: Allmänt

Veckans låt: Treasure med Bruno Mars. Gör mig bara så fantastiskt glad så fort jag hör den! 

Två dagar till har passerat. Gårdagen sög, men idag var en bättre dag. Till största delen beror det på att Susan (mamman) är tillbaks. (Halleluja!) Detta betyder i sin tur att pappan har åkt. (Helt okej!)

Jag tänke bara dela en lista på allt jag måste komma ihåg att packa om dagarna, inför det att jag hämtar upp pojkarna, för att ni ska få ett exempel på hur mitt jobb är.

En dag den här veckans ungefärliga lista:

Handukar (3-4)
Badkläder (3-4)
Shampoo
Hårborste
Snacks till pojkarna
Simglasögon x2
Golfkläder
Golfskor
Golfbag
Check till golfläraren
Kepsar x2
Solkräm
Snacks till tjejerna
Cheerleading kläder
Cheerleading skor
Extra strumpor
Något för mig att äta (lätt att glömma!)

osv... osv...

Och detta är bara eftermiddagen. Då har jag inte räknat in vad som ska med på morgonen, med luncher och hela slanten. Puuh...Det kanske inte verkar så illa, men det är så svårt att få med allt som krävs under hela eftermiddagen. Glömmer nästan alltid någonting hemma eller så missar jag se till att pojkarna får med sig allt hem -.-

Hur som helst. TACK ni tre som kommenterade mitt förra inlägg. Betyder så mycket! Tror inte ni anar hur mycket.. 

Imorgon är det fredag! Helgplanerna är ännu lite oklara men det löser sig säkert. Hoppas ni alla får en fantastisk helg! 

nyckelpiga ;)
 

Busy lives

Kategori: Allmänt

Tisdag kväll. Veckans tuffaste dagar är över och jag kämpar på.

Denna veckan har jag fyra barn... Amelias bästa kompis från Conneticut är här för en vecka.och helt plötsligt har jag ett barn till... Dessutom, tidigt imorse åkte min värdmamma till New York och kommer hem först imorn eftermiddag. Och imorn kväll/torsdag morgon åker min värdpappa till New York och är borta i en vecka. Their busy lives = mycket jobb för mig.

Idag efter lägret fick Callum ha en egen playdate hos sin kompis Andrew. Aidan och jag åkte till piren och käkade mellis innan vi åkte till bibloteket. Vi hängde nog där i nästan två timmar. Vi läste och letade böcker, lånade och spelade checkers. Sedan var det dags att hämta Callum igen och åka hem för bad, middag, läsning och så småningom läggdags. Jobbade till 21. (Tjejerna hade övernattning på Children's Island (läger).)

Vilket sjukt intressant inlägg känner jag. Vet inte riktigt vad jag ska skriva... Ni är välkomna att lämna förslag på vad ni vill höra om eller se bilder på och ni får hemskt gärna kommentera om ni uppskattar att jag skriver också.. Det gör det så mycket roligare att skriva :)

Ciao!
 
Swampscott

Inte jag

Kategori: Allmänt

Ett monsterinlägg. Det är vad detta kommer bli. Hela tre dagar ska summeras och jag ska försöka hålla det intressant. (No promises!)

I fredags regnade det. Något enormt! Hela dagen... Detta betydde (som ni säkert lärt er vid det här laget) att lekparkslägret blev inställt. Men denna gången hade min värdmamma en back-up-plan för att få ihop mina timmar. Jag fick åka och lämna lillkillen hos mormor i tre timmar. Åh, vad mysig den kvinnan är! Hon är alltid så gullig när jag kommer och intresserad av mig, hur jag mår, vad jag gör och var jag kommer ifrån. 5 av 5 toasters till Nana!

Efter en pratstund med henne när jag hämtat upp Callum så åkte vi till bibloteket. En mysig stund. Jag tycker om att ta honom dit. Vi letar roliga böcker att låna, läser några och allt är så lugnt och fridfullt. Efter det lämnade jag av honom vid läkarmottagningen fär en vanlig barnkontroll, där hans pappa mötte honom. Jag fick åka hem och hade en dryg timme hemma då jag passade på att städa upp och fixa. När han kom tillbaka pysslade vi en stund och gjorde kort, innan det var dags att hämta storebror som varit på playdate sedan hans läger. (Skönt!)

Aidan var dock inte rolig när han kom hem... Sååå gnällig och otroligt jobbig. Jag var tvungen att halvt bära honom upp för trappan, ta av honom kläderna och lyfta i honom i badet! (Han är 6 år gammal!) Hur som helst, vi överlevde den eftermiddagen med, och då familjen var på väg ut på middag på kvällen så lämnade de av mig hos svenska Lena på vägen. Hon bor så fint! Jättefin, stor, lägenhet med typ 4-5 meter i tak och öppet och fräscht. Lenas rum var stort och vackert och hennes badrum med. (Avundsjuk...) Anyways.. Lena hade lagat mat och jag, hon, hennes värdmamma, andra Lena och Laura åt och hade trevligt. (Hennes värdmamma är supertrevlig!) Sedan smet vi upp till övervåningen och såg på film. Vi såg Taken, som jag inte sett förut. Den var spännande OCH vi åt jättegod citronpaj!

Så, det var fredagskvällen. På lördagen försökte jag sova ut en del. Sedan hängde jag i mitt rum på förmiddagen och såg lite på tv, chattade med vänner osv. och gjorde mig i ordning. Någon gång vid 12, tror jag, så kom Louise hit. Vet inte om jag skrev om henne innan, men hon är iaf från Lund och vi sågs en snabbis redan i Stockholm när vi skaffade visum och sedan sågs vi på au pair-skolan. Nu bor hon i Concord, på insidan av Boston typ. (Jag bor norr om, längst med kusten.) Hur som helst, hon fick ta bilen hit, vilket var toppen, eftersom det betydde att vi sedan hade en bil under dagen. Jag visade henne lite platser man måste se härikring, vi gick runt lite i Old Town Marblehead, åkte till en galleria och gick runt och shoppade lite, käkade middag och sedan åkte vi och mötte upp 12 andra au pairer på Orange Leaf i Salem. Det var kul att hälsa på alla nya, men det blev ett ganska kort möte. Efteråt drog vi hem till tyska Lena och hängde med henne, Lena, Laura och tyska Lenas underbara hostföräldrar. Älskar dem! Känner mig alltid så otroligt avslappnad och hemma när jag kommer dit. Min safe haven här.

Även den kvällen tog slut och jag och Louise åkte hem till mig och hon sov över i mitt rum. Sim salabim, så är vi framme vid dagens datum. Imorse segade vi oss en del och när vi tillslut var klara så bestämde vi oss för att lyxa till livet lite och åka och käka frukost/brunch på Starbucks. Så gott! Efter det ville vi åka och sola och bada. Louise som inte bor vid kusten ville ju njuta av vårat vackra kustliv. Speciellt i det fina vädret vi hade idag. Min värdpappa tipsade om en park nere i Marblehead där det finns en allmän "dock" som man kan bada ifrån. Vi tyckte att det lät skjysst och åkte dit för att kolla. Och wow! Vilken plats! Helt fantastiskt! Vackert och perfekt, med fantastisk utsikt och en toppen "dock" där vi låg och solade och snackade och som vi badade ifrån. En fin eftermiddag. Innan Louise åkte tillbaka hem åkte vi dessutom in till Old Town och fikade.

(Snart klar!)

När Louise åkt hem landade jag hemma en kort stund. Sedan åkte jag återigen hem till tyska Lena för att hänga med tjejerna. Vi lagade pizza, åt och pratade och hade det trevligt. Allt var frid och fröjd, så när som på den inkrypande söndagsångesten, fram till dess att mitt klantiga jag går och gör en klassisk Johanna. På väg ut ur Lenas hus i mörkret, skrattandes och pratandes, lyckas jag på något sätt missa ett stentrappsteg, vricka till foten i flipfloppen och falla framstupa ut på asfalten. En kort sekunds black out, innan jag fattar vad som hänt och då kommer den här pinsamma, chock-gråten. Jag grät inte för att det gjorde ont, utan för att man får en sådan chock. En kort sekund blir man rädd och chockad och när man sedan fattar vad som hände kommer det bara. Det var samma sak när jag trillade av hästar förut. Det behövde inte gära ont eller någonting, men oftast när jag trillade av kom tårarna ändå, för man fick en sådan chock. Hur som helst, jag förstod snabbt att jag skrapat upp båda knäna rejält och det bara rann blod. Suck... Sist jag gjorde detta såhär illa var jag väl 13... När jag tagit mig upp och in i huset och samlat mig, var Lena tvungen att hämta sin värdmamma som hjälpte till att tvätta av och plåstra om. Vilket litet barn jag kände mig som. Och nu sitter jag här i min säng, efter att ha kört hem, med Iron Man och Hulken-plåster på knäna som svider.. Klumpiga jag.

Summerat var det åtminstonne en väldigt trevlig helg och jag har ändå lite ny energi för en ny vecka. Ibland svider det till ordentligt i hjärtat av saknad och hemlängtan. Jag vill vara här och jag vill göra det här, men vem kunde ana att det skulle vara så svårt att lämna alla som tycker om en, på andra sidan jorden, och skapa ett nytt liv, i en ny stad, i ett nytt land och i en främmande familjs hus?
Inte jag.

(tagen innan middagen med familjen, i torsdags)

Rise Above

Kategori: Allmänt

Så, två dagar till har passerat och det är torsdag kväll. Imorgon är det fredag! HURRA!
(Nej. Vi tar det igen och så tänker du dig att valborgsmässokören sjunger det. Glatt och energifyllt! Redo?) HURRA! (Sådär ja!)

Nu ska vi se! Igår, hade Aidan simtävling på Beach Cluben. Så efter Callum's och min, nu traditionsenliga, picnic, så hämtade vi honom och åkte dit. Skön eftermiddag vid poolen för mig ;) När vi kom hem blev det bad och i ordninggörande, jag fixade middag och la alla barnen. En hyfsat bra dag, med inte allt för mycket bråk.

Idag, efter picnicen och det att vi hämtat Aidan, åkte vi till the Y och badade ett tag. En skön stund vid poolen igen ;) Sen vart det en busy eftermiddag... Jag lämnade Aidan på golf, hämtade Marpa och Amelia i Marblehead, lämnade Amelia på cheerleading och Marpa vid bilverkstaden och hämtade Aidan på golf och åkte hem. Puuh... Efter en kort stund hemma, var det dags att hämta Amelia igen och då skulle vi alla (The whole family, including me;) ut och äta. Vi åkte till en resturang i närheten och käkade riktigt god pizza. Vi skålade för min första middag ute med hela familjen och hade riktigt trevligt. På vägen hem droppade familjen mig vid Starbucks där jag mötte upp några vänner. Vi satt och pratade och hade trevligt i ett par timmar innan sängen kallade. (Ännu en jobbdag kvar!) Sedan fick jag skjuts hem.
 
En ganska bra dag måste jag säga! :) Nu ser jag dock fram emot helg! Ska försöka skriva lite mer intressanta inlägg när mina ögonlock inte faller ihop... Godnatt!

Håll om mig

Kategori: Allmänt

Två tuffa första dagar på denna veckan. Det är inget lätt jobb jag har... Mitt yngsta barn har fått så många raseriutbrott för ingenting, igår och idag, att jag är helt slut. Han blir så arg att han inte går och kontakta. Han skriker så högt han kan på mig. Och han slåss. Idag slog han mig så hårt på armen att tårarna steg i ögonen på mig. Hade varit ett jättestressigt och hemskt slut på eftermiddagen och den attacken och slaget var bara droppen. Tårarna rann över.

Jag har aldrig hanterat ett barn som blir argt på det här sättet. Han bara skriker, kallar mig för idiot och antingen slår/sparkar han mig eller så springer han och gömmer sig. Jag har blivit bättre och bättre på att förebygga dessa utbrott, men ibland är det bara helt oförutsägbara och mina öron och jag får en chock av plötsliga kommentarer som skriks så högt han bara kan, mitt ur ingenstans. Puuh.. Nästa stund kan han vara supersöt. Men ofta är han är som en tickande bomb... Inte bara mot mig. Nej, han slår sina föräldrar ännu mer och jag hör honom skrika "Shut up!" åt sin mamma när hon försöker resonera med honom.

Och sen har jag två andra barn att ta hand om, som inte är särskilt enkla de heller. Och så allt vi ska hinna göra. Hoppas innerligt på en bättre dag imorgon! Ibland kan de ju faktiskt vara väldigt fina :)
 
Dagen avslutades iaf med att Eileen hämtade upp mig för en kaffe på Starbucks, efter jobbet vid 8.20, och vi umgicks och pratade i lite mer än en timme. Ett välbehövt avbrott och välbehövt kaffe.
 
Hur som helst, imorgon är en ny dag! Önskar bara att jag hade någon att krama...

Valutflykt, poliser och annat trevligt

Kategori: Allmänt

Så, cliffhangern... Om någon undrade vad det var som hände klockan halv ett i lördags natt så var det så att jag för första gången i mitt liv, och speciellt i USA, blev stannad av polisen. Få inte panik nu! Hang in there! När jag svängde av en större väg såg jag helt plötsligt hur det började blinka blått i backspegeln. Jag fick panik! Jag visste att jag inte kört för fort, jag hade blinkat, allt hade gått rätt till. Varför i hela friden stannade han mig då? Jo, han tog sin tid på dig då han steg ur sin egen bil och kom fram till mig, när vi stannat, jag hissade ned rutan, panikslagen inför vad han skulle säga och det han säger är "You forget to turn your front lights on". Jag andas ut. "Oh, I'm sorry! Thanks! Now, I get why it was so dark. Thank you!" Han ler. "Take care!"

Puuuh! Inte värre än så. Till saken hör att man på amerikanska bilar måste slå på även halvljuset på kvällen, eftersom man inte ska köra med det på dagtid här, vilket det är lag på i Sverige. Kulturkrockar ;)
 
Anyways, igår var det söndag. Klockan 10.30 hämtades jag upp av de andra tjejerna och vi åkte till tåget och tog tåget in till Boston. Inne i Boston promenerade vi runt, tog en Subwaymacka "to go" som lunch och käkade den vid dammen i parken. Sedan tog vi oss bort till båten. Sen väntade en spännade båttur. Det tog lite mer än en timme att komma ut till valarna. Väl där ute saktade vi ned och ibland stod vi till och med stilla. Så stora varelser! Och så nära de kom! Jag la ut en video på Facebook. Väldigt häftigt var det! Vi var hos valarna i nästan två timmar, innan vi vände om för att åka tillbaka. Vi möttes av den fantastiska vyn av Boston från vattnet innan vi var tillbaka på land.

Efter detta tog vi oss tillbaka till tåget och hem. Vi var alla trötta. Lena (german) var så trött att hon sov mot min axel på vägen hem.

Nu är det måndag och jag har gjort i ordning och lämnat barnen på läger och lagt i en tvätt. Om mindre än två timmar måste jag hämta dem igen... Skriver kanske mer om dagen ikväll! Och ska försöka lägga upp lite fler bilder här eller på Facebook då med.
 
 
 

Saturday Night Fever

Kategori: Allmänt

Godmorgon!

Nu är det söndag men jag ska skriva lite om igår. Igår jobbade jag som tidigare nämt mellan 9-13.Susan (mamman) åkte iväg och jag och barnen började med att gå ned till stranden och plocka ut några fina stenar och sedan gick vi hem för att ha pysseldag. Jag hade handlat in massa tillbehör för att kunna måla stenar och det gjorde vi. Så roligt! Jag skulle kunna sitta en hel dag själv om jag hade en ljudbok och bara sitta och måla. Aja, barnen gillade det och vi fick undan all färg utan olyckor. 
 
När jag slutat lämnade Susan av mig hos Lena (den tyska) och jag, hon och Laura gick ned till stranden och paddlade kajak. Det var så blåsigt och Lena som är minst fick sitta på golvet i en kajak. Hon tyckte det var lite läskigt... Men vi hade roligt! Efteråt gick vi tillbaka upp, duschade av oss och begav oss till "torget" som ligger ganska nära mitt hus. Vi gick in på Marshalls och sedan gick vi till resturangen UNO, där vi skulle äta. Jag beställde någon pastarätt med kyckling och någon tomatsås och det var så gott! Nästan ännu godare var också brödet som kom som tillbehör. Riktigt god mat! 

Efter det droppade vi faktiskt förbi mitt hus på vägen så att tjejerna fick se det. (dom har aldrig varit hemma hos mig tidigare) Och så bytte vi så att jag hoppade över i min familjs bil när de kom hem, så jag kunde ta den hem senare. Sedan åkte vi till Lena igen en snabbis. Jenn, en tjej som jag träffade min första riktiga dag här och som jobbar i min värdpappas butik, skrev till mig och sa att om vi inte hade något annat för oss så kunde vi komma till en fest hos hennes kompis på kvällen. Vi var osäkra på om vi skulle gå eller inte men efter ett tag bestämde vi oss för att vara lite ävetyrliga och åka dit och kolla in det. Var det förskräckligt kunde vi ju bara åka hem igen. 

Låt oss bara säga att det var en spännande fest, men Jenn var trevlig, vi hälsade på lite folk och spelade beer pong (med röda plastmuggar (som på film)) för första gången i våra liv. Fast utan "beer"! Här i Massachusetts kallas det tydligen "Ruit"..? Det var iaf roligt även om vi sög :P

Efter ett tag avlägsnade vi oss ändå, eftersom jag behövde vara hemma med bilen klockan 1 och jag skjutsade hem de andra tjejerna innan jag själv körde hem. Men en detalj hinner jag inte skriva om nu, men låt oss bara säga att mitt hjärta stannade igår när det började blinka blått i backspegeln... Men vi lämnar det som en cliffhanger inför ikväll.

Adios!

Friday on my mind

Kategori: Allmänt

Fredag. Dagen började med regn och barnens lägerstart sköts fram en timme med anledningen av just regnet, så idag blev det bara två timmars läger. När jag plockade upp barnen hade jag med mig en picknick-korg och efter vi spenderat en timme på biblioteket, åkte vi till en lekpark där vi käkade lunch ocn lekte. Efter ett tag, då vi kokade, åkte vi till the Y och badade i utomhuspoolen. Där stannade vi, chillade och duschade innan vi kom hem till klockan 5. Jag slutade och åkte ganska direkt hem till tyska Lena. Där åt jag, Lena, svenska Lena, Laura och Lenas familj middag. Väldigt trevligt och gott! Efter maten gick jag och tjejerna ned till stranden och paddlade lite kajak. Väldigt roligt och det blir det definitivt mer av det imorgon! Efter en stund promenerade vi tillbaka och käkade citronpaj till efterrätt, framför filmen Pitch Perfect. Efteråt hängde vi och pratade en stund innan jag var tvungen att åka hem, eftersom jag jobbar imorgon/idag.. Mellan 9-13, men ändå segt... Men sedan hoppas jag att jag får en rolig eftermiddag och kväll! 

Nu, dags för sömn!

By Thursday morning...

Kategori: Allmänt

By Thursday morning, we've gotten over the worst of it.- William Scranton
 
Sant, så sant! Torsdagar är bra dagar. Veckan är nästan över och man får helt plötsligt ny energi och en liten extra skjuts då det börjar lukta helg.

Idag var barnen på camp mellan 9-12, som vanligt, och efter det hämtade jag upp dem och så åkte vi direkt till en annan au pair, Eileen's, hus. Där åt vi lunch och laddade om, innan jag och barnen fick följa med som gäster till den country club där Eileens värdfamilj är medlemmar. Alltså, ni skulle sett det! Sådan lyx! Så vackert och flott! 

Inte behövde man ha med sig handuk, för de bjöd de på, och inte behövde vi ens betala för maten vi åt. Nej, vi bara låg vid en inte på tok för stor, flott pool, som vi inte delade med allt för många andra, men med, trots det, fyra badvakter. Jag och Eileen kunde ta det lugnt och njuta då barnen lekte i vattnet. Sicken lyx att få vara medlem där och bara kunna gå dit och bada och äta middag och hela köret. Till cluben hörde självklart också en stor golfbana och massa annat...

Vid 5 var vi dock tvungna att ta oss hem igen och vi åkte hem för middag som jag fixade. Mina värdföräldrar skulle tydligen ut och käka middag tillsammans så jag fick ta hand om allt inklusive läggdags. De kom tillbaka vid nio. Ca 1 bråk med varje barn blev det under kvällens gång, men jag löste dem och det somnade sött. Känner mig lite stolt över hur bra det går ibland.

En annan sak värt att nämna är att jag idag körde till Eileen och country cluben vilken var en 20-25 minuters körning från huset med ganska mycket trafik, flera filer och så vidare. Jag blev lite nervös eftersom jag inte riktigt kört i sådana situationer sedan jag kom hit, men jag och GPSen samarbetade oss igenom alltihop och vi lyckades ta oss både dit och hem utan en enda miss. Jag växer för varje dag!

Dock inte bokstavligen. Måste skaffa nya shorts, för numera tappar jag de gamla...

(Tog inga egna bilder. Men här är en skymt av Kernwood Country Club)
 

Ceasar-sallad-pizza?

Kategori: Allmänt

Jag ska försöka uppdatera er igen. Livet här rullar på. Jag får in fler och fler rutiner och barnen blir lättare att hantera. Jag uppskattar numera för det mesta att jag bor på en fantastiskt vacker plats med mängder av möjligheter och saker att se. Och jag har hittat vänner jag tycker om och som jag hittar på saker med. Ibland känns det ganska super, faktiskt, när jag lyckas hålla fokus på möjligheter och allt roligt som ska hända. Det svåra stunderna är då jag saknar min familj och börjar tänka på de ytterligar 335 morgnar jag måste vakna upp i detta hus utan att få träffa dem och hur mycket jag kommer sakna dem under hela den här tiden. Hur jag numera varit här en månad och jag har 11 (eller till och med 12 om man räknar resemånaden) kvar... Jag får sådan panik när jag tänker på hur länge jag kommer behöva sakna alla och hur tungt det kan bli... Men! Jag måste bli bättre på att dag en dag och en vecka i sänder. Att inte oroa mig för hur det kan bli utan fokusera på nu och planera roliga saker. Njuta och göra det bästa av tiden här och nu och inte oroa mig för hur året kommer bli. Men det är minsann lättare sagt en gjort...

Anyways, ni får ursäkta mig om jag upprepar saker jag redan skrivit om men jag minns inte exakt vad jag skriver och helt ärligt så går livet här lite i berg och dal-bana så det blir väldigt mycket fram och tillbaka.

Hur som helst, jag hade en bra dag idag. Amelia hade en playdate större delen av eftermiddagen, hos en kompis, så jag och pojkarna hade picknick-lunch, som jag förberett, vid en lekplats och lekte, innan vi åkte till the Y för att hänga ett tag vid utomhuspoolen. En ganska skön dag faktisk, med inte allt för många bråk. Igår jobbade jag från 8-9.30 (minus mina tre timmar mellan 9-12) och jag la barnen på kvällen ensam och alltihop. Idag slutade jag 6 och svenska Lena hämtade upp mig och andra Lena och Laura och så åkte vi och käkade middag på en resturang vid havet som jag fått tips om från en av mammorna som jag känner här. Det var mysigt! Jag åt något nytt och spännnande. En ceasar-salladspizza. Se bild nedan. Det var faktiskt väldigt god! Sedan promenerade vi längst med stranden och pratade innan vi åkte hem igen. Ett skönt avbrott från allt arbete. Imorn blir det en ny lång dag till 9.. Men då är det åtminstonne torsdag och det betyder att nästa dag är fredag! Yay!