wakingupinboston.blogg.se

Mellan Juli 2013 och Juli 2014 kommer jag, Johanna, arbeta och bo hos en familj i Boston, som deras Au Pair. Här kommer jag skriva och lägga upp bilder som rör min resa. Välkommen!

Till du tappre

Kategori: Allmänt

Hej ni tappra läsare som fortfarande kollar in denna otroligt dåligt uppdaterade blogg!

Idag är det måndag (åtminnstonne i några timmar till) och jag har precis kommit hem från min kvällslektion. Nu är det bara två enstaka lektioner kvar av kursen och jag börjar känna mig riktigt stressad över "slutportföljen" som ska in om två ynka veckor... När jag kom hem ikväll tog det mig också ca 10 minuter att ta mig in i huset (ute var det flera minusgrader). Normalt sett brukar jag gå in via garaget och vara den som låser. Men idag var både köksdörren och garagdörren låsta och jag kunde för mitt liv inte låsa upp dem. Tillslut när jag var på väg att ge upp, lyckdes jag putta till dörren i rätt ögonblick och kom till sist in. Puuh!

Förövrigt kände jag mig som en surtant idag med barnen... Inte jättetrevlig.,. Känner mig dum nu, men jag antar att man inte alltid kan vara tålmodig och fantastisk. Måste dock finna ett sätt att fylla på det där tålamodet... Men det var bortsätt från det en ganska bra eftermiddag med dem.
 
I lördags var jag på the New England Aquarium med min extra-familj här, som består av Tone (norsk), Sven (svensk) och deras barn Christina, Kaia och Johan. Dom är fantastiskt snälla mot mig och jag är så glad att jag träffat dem! Vi hade jättekul! På kvällen jobbade jag. På söndagen hängde jag med Tone, Sven och Johan och shoppade och åt lunch innan jag gick på au pair-träff hos min LCC och sedan åt middag hos tyska Lena, med henne, hennes familj, Laura och svenska Lena. Mysig helg!

Det är riktgt kallt här btw. Nästan på gränsen till tvåsiffriga minusgrader och blåsigt med iskalla vindar. Burrr... Har beställt vinterskor på nätet som jag hoppas kommer imorgon och som jag verkligen hoppas passar!! Det börjar bli fånigt med låga converse.. speciellt när jag varit förkyld i veckor..

Det var en liten uppdatering. Hoppas på att göra en till efter Thanksgiving på torsdag och berätta om hur det var :)
Saknar er alla i Sverige och mitt älskade hemland!

En uppdatering kommer lastat

Kategori: Allmänt

Jag mår bra. Det måste jag säga.

För det mesta är livet bra och jag mår bra om man bortser från en odräglig skoluppgift, som just nu ger mig otroligt med ångest. Livet är inte så dåligt. Det som tynger ned är att det alltid är så stressigt och att det känns som att det finns så otroligt lite tid. Och såklart att jag saknar familj och vänner!

Annars är inte att detta särskilt hemskt. Mycket är jättebra! Fina vänner, roliga upplevelser, barn som tycker om en, osv. Men jag börjar definitivt längta tills jag får komma hem och göra något annat. Slippa känna mig som ett barn igen med curfews, slippa bo "på jobbet med mina chefer", bara ta hand om mig själv, komma och gå som jag vill, normala arbetstider, mindre stress, mindre oro, mamma och pappa, Jakob o Jossan, vännerna hemma, stora tekoppar, riktig ost, kramar och semester!

En del av mig känner att 6 månader kunde räckt. Hem efter nyår hade känts ganska najs nu när det närmar sig 5 månader... Fast samtidigt inte... Hur som helst, jag får njuta av allt det som är bra. Om bara några veckor är det halvtid! Jag måste bara se till att ta vara på alla fina stunder och göra det bästa av den fritid som finns.

Om någon känner sig manad till att hjälpa mig med att komma på en handling till en "one-act play" (en enaktig(?) pjäs), SNÄLLA hojta till! Du som alltid haft den där idén inom dig eller som bara är grym på att komma på små pjäsvänlig historeier eller bara fick en tanke, du skulle rädda mitt liv!! typ...Jag ber er om förslag!

Annars... Jaa. Hoppas ni alla mår bra! Hör att i alla fall de i Stockholm verkar ha en ovanligt fin november månad. Idag när vi vaknade var det ca 5 minusgrader här och jag har ännu inga varmare skor en ett par låga vita Converse.. Dags att leta vinterskor!

Känn er välkomna att skriva direkt till mig om ni vill veta mer än det jag skickar ut i öppna cyber space eller varför inte fråga mig om min address/ge mig din, på facebook/mail, så att vi kan skicka kort! Är inne i någon slags vykortsmani och skriver gärna till flera! Haha!

Sådär ja,
På återseende!
och glöm inte pjäsförslagen! Ju fler desto bättre :)

Halloween bilder!

Kategori: Allmänt























Halloween! 4 månader!

Kategori: Allmänt

Så i torsdags var det Halloween. Dagen började som vanligt med att göra i ordning barnen och denna gången minstingen i utklädningskläder. Han var pumpa. Sååå sött! När vi var klara hängde jag med föräldrarna till skolan och såg alla kindergardeners (inklusive Callum) gå parad med sina costumes. Super gulligt! Bilder kommer ;) Jag hängde kvar en stund på skolan och pratade med trevliga föräldrar. Amy och Justin och norska Tone och hennes svenska man.

Sen bar det av hem för en ca 3 timmars paus. Ett tv-avsnitt, bloggande, fixande, brunch och sedan tillbaka.
Hämta barnen, åka till Amelia's kompis Blaise fär en stor playdate fram till 2.45 typ. Sedan bar det av till the Y för Callum's sista Sports Mania class och lite sista glosförhör. Sedan hem och göra oss i ordning för kvällen. Två vampyrer blev det tillslut och en hippie. (Amelia ville vara hippie, precis som jag ;) Därefter kom flera vänner till familjen med barn över på pizza party, innan vi tillsammans gick ut och barnen gick Trick or Treat. Roligt!

Efter hemkomst var jag ledig och åkte iväg och mötte upp vänner hos Lena och så tog vi oss till Salem där vi mötte upp fler au pair vänner och gick ut på stan. Det var helt galet! Så otroligt mycket folk och alla utklädda i de mest galna utklädnarer. En del var bara rent häftiga och andra ganska obehagliga.. Men det var så häftigt att se! VI gick runt och tog bilder och upplev en riktig Halloween, innan vi begav oss hemåt.

Igår var en ganska bra dag det med. Eftermiddagen bestod av lite playdates, lek på lekplatser, inga aktiviteter och så hem för pizza-rester till middag och så valde jag film för kvällen, då jag satt barnvakt. Det blev Bernard och Bianca (The Rescuers), var evigheter sen jag såg den sist. Barnen tyckte iaf om mitt filmval och gick sedan med på att gå och lägga sig utan bråk. Efter att ha vikt lite tvätt och plockat undan de sista i köket var jag så trött att jag också gick och la mig. Klockan 22 en fredagkväll.. Men, men, jag fick en god natts sömn tills idag.

Idag... Än så länge är klockan bara 11, men jag hoppas verkligen jag kan skapa mig några planer för dagen snart. 

Ja juste! Igår var det 4 månader sedan jag kom till USA. 1/3 av tiden har där med passerat ;) Wow!

Hej så länge!