wakingupinboston.blogg.se

Mellan Juli 2013 och Juli 2014 kommer jag, Johanna, arbeta och bo hos en familj i Boston, som deras Au Pair. Här kommer jag skriva och lägga upp bilder som rör min resa. Välkommen!

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Hej vänner, bekanta, familj och möjliga andra!

Hoppas allt är fint med er! Här i Massachusetts är det kallt och snöigt igen och jag har just avnjutigt, och avnjuter i ett par timmar till, en långhelg med huset för mig själv, eftersom familjen varit och åkt skidor.

Idag är det Martin Luther King Day och barnen är lediga, men imorgon tar veckan vid som vanligt. I helgen har jag tagit det lugnt, tränat och umgåtts med vänner. I lördags hängde vi med och såg Lena W's hockeymatch och igår såg jag på Amerikansk fotboll hos Tone och Sven och åt middag på The Cheesecake Factory med Lena R och Laura.

Förövrigt så rullar livet på. Barnen har mycket projekt och läxor, så vi jobbar hårt med det och ser på roliga Disney-filmer när vi har en hel kväll tillsammans. Så är livet här. Helt okej, men jag och flera vänner börjar känna oss lite klara här, såhär efter nästan 7 månader. Vi är taggade på att fortsätta våra liv hemma, träffa våra vänner, familj och inte vara inneboende hushållerskor/nannies "on call", med nästan ingen semester längre... Nu är det åtmistonne bara 161 dagar tills jag träffar min familj igen och är klar som au pair och sedan några veckor senare är jag hemma i Svea rike igen. Tagga!

Saker att se fram emot tills dess är att jag ska börja sjunga med en kör nästa måndag, åka skidor i Vermont i Februari, jag har ett spring break att planera och en One Republic + The Script-konsert att gå på, pluss lite annat.

Ta hand om er!

/J

 
 

8/1-14 (Bara för att det verkligen inte känns som 2014)

Kategori: Allmänt

Konstigt smakade te framför mig och Imagine Dragons i öronen, blandat med bakgrundsurret från alla andra på Panera Bread. Det är jag just nu. Ute är det -12 °C och hemma finns inget internet.

Kvällen den 23e december flög jag till Portland. Framme på flygplatsen möttes jag upp av trötta Jonas och Oliver. (Jonas är min farbror och Oliver hans son och det var mitt i natten.) Sedan följde några fina semesterdagar hos dem. På julafton öppnade vi julstrumpor, gick på julgudstjänst och åt middag hos min faster Gretas föräldrar. På juldagen var vi där igen och öppnade presenter och till och med jag hade flera presenter. Min fina familj hemma i Sverige hade skickat med presenter via min faster Sofia när hon hälsat på ett par veckor tidigare. Resten av dagarna fylldes av umgänge med mina fantastiska kusiner, Tintin-maraton, Zoo, utflykt till kusten, besök hos Stina och Ed, kinesiska trädgårdar och utforskande av downtown Portland. En välbehövd semester och underbart att få umgås med lite familj. Kvällen den 29e flög jag hem igen.

Morgonen den 30e landade jag i Boston. Jag tog tunnelbanan ut till Wonderland där min värdmamma och barnen hämtade upp mig. Sedan började jag jobba igen. Pang på. Dagen efter (nyårafton) jobbade jag. Sedan mötte jag upp Laura och tyska Lena och vi åkte in till Boston ihop, där vi åt middag och promenerade runt. Tyvärr så frös mina vänner så mycket att de insisterade på att åka hem innan tolvslaget, närmare bestämt runt åtta trettio-tiden. Så det nya året invigdes huttrandes på piren i Swampscott med Boston-fyrverkerierna på andra sidan sundet. Det vart ändå helt okej :)

Nyårsdagen jobbade jag och barnen och jag åkte skridskor och spelade spel. Dagen efter var de meningen att de skulle börja skolan igen men natten till torsdagen blev det storm och vi fick typ 45 cm snö. Detta innebar att skolan blev inställd både torsdag och fredag (och vi förlorade vårt internet). De dagarna spenderade barnen istället tillsammans med mig med pulkaåkning och kortspelande, mm. På fredagskvällen gick jag på bio med Laura och Lena och såg American Hustle. Inte riktigt min typ av film visade det sig. På lördagen jobbade jag några timmar och på söndagen var jag ledig och drog in till Boston med svenska Victoria och såg på bio igen. Denna gång: The Secret Life of Walter Mitty, väldigt bra film! Sedan åt vi middag på Hard Rock Café innan vi drog hem igen.

Den här veckan har livet gått tillbaka till det normala, barnen är tillbaka i skolan och har sina vanliga aktiviteter. Vädret är… kallt. I måndags eller söndags blev det plusgrader och den mesta snön smälte. Sen blev det dock svinkallt igen. Så nu har vi drivor med snö här och var och mellan -14 °C och -10 °C om dagarna. Brrrr… (Vårt internet kom tillbaka lördag kväll men försvann igen natten till tisdagen.)

Sådär, det var väl det mesta. Förutom att jag fortfarande är grundligt förkyld, så rullar livet på. Även fast det är bittert kallt så har jag vårkänslor och affärerna pyntar redan för Alla-hjärtansdag så jag har en känsla av att detta kommer att gå riktigt fort. I’ll be home before you know it ;)

Ett försenat gott nytt år och en god fortsättning önskar jag er!
Kram