wakingupinboston.blogg.se

Mellan Juli 2013 och Juli 2014 kommer jag, Johanna, arbeta och bo hos en familj i Boston, som deras Au Pair. Här kommer jag skriva och lägga upp bilder som rör min resa. Välkommen!

pictures

Kategori: Allmänt












If my heart was a house you'd be home

Kategori: Allmänt

Så, längsta uppehållet hittills tror jag. Förlåt. Jag har helt tappat motivationen till att uppdatera här. Dagarna ser för det mesta ganska likadana ut och även när de inte gör det, har jag ingen lust att skriva. Det känns så fånigt. Men hur som helst så går livet som trebarnsmorsa här borta ganska bra. Det rullar på. Hade en riktigt bra helg förra helgen och hoppas på en lika bra från och med imorgon kväll. Imorgon ska jag med barnen till tandläkaren.. 
 
Något jag kände för att dela med mig av är dessa:

Callum (5 år) citat:

1.
Bakgrund: Vi sitter på Café. Han sitter och tittar ut genom fönstret och filosoferar. Helt plötslig kommer detta.
Kommentar : "It's getting ready for fall. That's when we celebrate turkey!"

2.
Bakgrund: Callum ser mig dricka Coca Cola. Detta kommer.
Kommentar: "You know Coke is bad for you right? Do you really wanna die before you're a mom?"

3.
Bakgrund: Vi kollar på en bok där några på framsidan surfar. Denna kommer.
Kommentar: "It is really hard to surf, you know. But I know how to do it! Even though I've never even done it. You don't."

Dålig på att uppdatera

Kategori: Allmänt

Hej igen!
 
Nu är det torsdag kväll. Några av er kanske undrar hur det gick på universitetet i måndags. I så fall kan jag berätta att det gick bra. Min lärare heter Proffesor Surin och vi är 15 stycken i min klass, i åldrar mellan 19 och 73. Min lärare verkar bra och jag kommer med största säkerhet bli utmanad och lära mig mycket, men jag blev lite nervös efter professor Surins genomgång.. Det kommer definitivt bli mycket jobb. Och inte särskilt lätt sådant. Men o andra sidan så är ämnet något jag tycker om och jag måste försöka släppa betygshetsen från VRG och bara tänka att jag ska lära mig så mycket som möjligt, göra så gott jag kan och främst ha roligt. Betyget jag får spelar ju egentligen inte någon roll, så jag borde inte vara nervös. (Pränta in det i din hjärna, Johanna!) Men samtidigt går mycket av kursen ut på att jobba i mindre grupper och läsa upp sina arbeten för andra osv och det gör mig mycket nervös..

Anyways, tisdag, onsdag var ganska tuffa, stressiga dagar då Susan inte var hemma och jag skötte det mesta i hushållet. Jag jobbade sent båda kvällarna så det finns väl inte så mycket förutom jobb att tillägga. På dagarna när jag varit ledig har jag gått powerwalks, pluggat, tittat på Idol och skypat lite. 

Idag var en hyfsat bra dag. Inte lika stressig som igår. Började min egna dagtid med en 40 minuters powerwalk. Sedan åkte jag till the Y och simmade längder i 30 minuter och träffade Vanessa och tog en kaffe med henne och pratade ett tag. Efter att jag hämtat barnen i skolan blev det att åka tillbaka till the Y för att göra läxor med alla och få Aidan till swim team-träningen och Callum till sin Sports Mania lektion. Efter att läxor, aktiviteter och duschar avklarats bar det iväg till fotbollsfältet och Amelias cheerleading. Jag och pojkarna hängde kvar ett slag och de kastaste lite amerikask fotboll. Sedan var det hem med pojkarna, pyjamas, läsning med Aidan, lite lek och sen åka och hämta Amelia igen och hem för middag. Efter middagen fixade jag med massa tvätt och sedan vart jag ledig.
 
Och här sitter jag nu. Ledig. Borde plugga... Men jag ser hällre på idol. Detta kommer bli svårt. Heltidsjobb som tar grymt mycket energi och så skola på det. Tjoho!

Tillbaka!

Kategori: Allmänt

Oj! Nu blev det ett långt uppehåll. Har helt enkelt inte orkat blogga. Nu är det måndag och första hela veckan med alla barn i skolan har börjat. Halleluja! 

Förra veckan jobbade jag 8-6 torsdag, fredag och hängde mycket med barnen på the Y, i baskethallen, poolen, klätterväggen, och på biblioteket. Vi pysslade, gjorde påhittade läxor, läste och allt möjligt annat.

I fredags fyllde Lena år. VI åkte hem till henne på kvällen och åt middag och hade en trevlig kväll.
I lördags körde jag en seg, mysig morgon, innan jag mötte upp svenska Lena för lunch som vi tog med och satte oss och åt ute vid the lighthouse. Det var helt fantastiskt vackert! Sedan hängde vi ett tag innan vi åkte och hämtade upp Lena och Laura och åkte till gallerian. Där köpte vi biljetter för att gå och se "We're the Millers" och sedan åt vi middag innan vi gick och såg den tillsammans med Adeola och Vanessa. Den var så sjukt rolig! Rekomenderas varmt!
Igår söndag hängde jag först med till en amerikansk fotbollsmatch som Amelia skulle vara cheerleader på. Jag hann stanna i ungefär 45 min och kolla innan jag var tvungen att gå till tåget. Hon var så sött och det var så sött! Hur som helst så åkte jag in till Boston och träffade Emelie från Åkersberga som kom till USA för två veckor sedan och som jag träffade en gång innan jag åkte hit, hemma i Sverige. VI promenerade runt och jag gav henne "the tour" of Boston. Kände mig väldigt duktig ;) Sedan käkade vi lunch på en trevlig resturang, gick i lite butiker och fikade på ett mysigt fik. Sedan åkte vi båda hem. Jag blev hämtad från tåget av swe Lena och så åkte vi hem till henne där Laura och Lena var och så åt vi flygande Jakob och hängde innan Laura skjutsade hem mig.
 
Idag vaknade jag, gjorde i ordning barnen för skolan mellan 7 och 8, innan deras mamma tog dem till skolan. Sedan stack jag ut och gick en 50 min powerwalk. Det är något otroligt vackert här måste jag poängtera! Gick längst med vägen som går längst med havet och förbi piren och stränder. Och så kan man se Boston på andra sidan ;) Sen har jag hunnit komma hem, duscha och äta frukost- Måste iväg och fixa lite ärenden om ett tag och sen blir det att åka och hämta barnen vid 2. Idag har Amelia tutoring på biblioteket så vi ska väl dit efter skolan och göra läxor. 

Ikväll kl 7 har jag min första lektion på Salem State University. Så nervös! men samtidigt taggad.. Berättar om hur det var en annan dag och fler bilder kommer också senare.

Hej så länge!

Vardag

Kategori: Allmänt

Idag åkte Susan till New York över dagen, som hon brukar. Detta betyder att jag började 7.30, gjorde i ordning barnen och gick med Amelia och Aidan till skolan. När jag kom hem hade jag tre timmar ledigt och då mest var jag en stund. Skönt! Sedan packade jag ihop och åkte och hämtade Callum eftersom vi skulle på en "pre kindergarden" Ice Cream Social. Typ föräldramingel med barnen inför att de ska börja 6års. Jag tordde att det skulle vara fler nanny's eller au pairer där, men jag tror jag var den enda som inte var mamma eller pappa till något barn. Men Callum verkade inte ledsen för det. Vet dock inte hur många gånger jag fick frågor som "What was your son's name?" eller "Which teacher did your son get?".Alla barnen fick isglass och vi fick reda på vilken lärare de kommer ha och se klasslistor. Sedan hängde jag och massa föräldrar kvar och pratade medan barnen lekte, eftersom många av oss ändå skulle hämta upp fler barn om 45 minuter eller så. När Amelia och Aidan kommit ut åkte vi allihop hem till Eileen. Där hängde vi en stund och barnen lekte tillsammans innan vi åkte till en lekplats i Salem och lekte där ett tag. Vi hade dock inte allt för mycket tid innan det var dags att åka hem igen. Väl hemma körde vi snabbduschar och jag lagade middag som vi sedan åt. Efter lite hjärngympa med läsning, bokstavsträning, legobyggning mm. fick barnen se på lite tv, innan mer läsning och läggdags. Ganska bra dag. Inte allt för mycket bråk :)

Imorgon börjar Callum kindergarden!

VAr
Varda
Vardag

Labor day

Kategori: Allmänt

Värsta förmiddagen någonsin typ. Alla barnen var på sina absolut värsta sidor och det kändes som oändligt långa fyra timmar mellan 9-1 som jag jobbade idag. Vi var hemma och jag visste knappt vad jag skulle ta mig till. Ville bara försvinna på fläcken helst. Snacka om att det också öppnade för att hemlängtan skulle göra sig extra påmind. 

Men på eftermiddagen hängde jag i alla fall med mina fina tjejer, Lena, Lena och Laura. Jag, Swe Lena och Laura förberedde inför Ger Lena's födelsedag och så åt vi alla middag tillsammans på UNO's och hängde hos Ger Lena på kvällen. Mysigt!

Helg

Kategori: Allmänt

Så i fredags när jag började jobba möttes jag av barn som fortfarande gick i pyjamas, trots att vi skulle gå till skolan om en halvtimme, trodde jag. Amelia ropar: "There's no school today!" Susan ger mig en medlidande blick och säger: "I didn't know..." Så efter påklädning lärde barnen mig att spela Mario Cart på Wii, (jag sög!), och sedan hängde jag med familjen hem till Uncle Marks och träffade några släktingar en stund- Barnen åkte lite på uncle Marks båt och sen gick jag, Callum och Amelia på deras kusin Chis's teaterföreställning. Värlens gulligaste föreställning med barn från ca 4-10 år. Efteråt åt vi lunch på Atomic Café. Mys! Sedan åkte vi till the Y och badade (även jag;). Aidan var med mormor under dagen så hon droppade av honom vid poolen under eftermiddagen. När jag kom hem var barnen duchade och klara och min arbetsdag var nästan slut. Kvällen spenderades hemma hos tyska Lena med vänner och pizza, tittandes på filmen Crazy, Stupid Love. Bra dag!

Igår, lördag spenderades morgonen skypandes med min familj. Pappa i Svalbard och resten hemma i Täby. Så mysigt att prata med mina syskon speciellt! Någon gång mitt på dagen hämtade svenska Lena upp mig och vi åkte till gallerian. Där käkade vi sen lunch och gick spontant och såg Paranoia på bio. Bra film! (Liam Hemsworth <3) Efteråt åkte vi tillbaka till Marblehead, köpte mat att ta med och åkte hem till tyska Lena och åt och umgicks. Ytterligare en bra dag!

Idag hade jag ännu en bra dag! Det har helt enkelt varit en bra helg! På morgonen pratade jag lite mer med familjen innan Lena kom och hämtade mig igen och vi, tyska Lena och Laura åkte till Panera och käkade lunch. Sedan åkte vi till Starbucks eftersom tyska Lena hade en skypedate och vi behövde wifi. Där hängde vi ett tag innan vi drog ut till the Lighthouse och tog lite bilder, innan vi gick och såg den nya One Direction-filmen på bio. (Laura's val, men vi gick med på det;) Efter filmen åkte vi alla hem till vårt eget eftersom alla var trotta och svenska Lena skulle åka och spela hockey. Nu ligger jag i min säng och skriver.

En sak jag ännu inte berättat är att jag numera är elev vid Salem State University! Från och med måndag den 9:e september ska jag börja läsa Creative Writing där. Så spännande och roligt, men också lite nervöst..

All in all, bra helg! Får mina dippar då jag fäller några tårar över hur ont det gör i hjärtat av saknad och hemlängtan, men jag försöker dränka dem i roliga saker, tv, barn och annat. Imorgon är det Labor day = ingen skola för barnen då heller, men jag jobbar bara 9 till 13. Skönt! 

Vi hörs!